S knjigo na sonce

19. marec 2017

S knjigo na sonce


Dolgi zimski večeri so idealni za branje knjig. Spomladi, ko se začnejo dnevi podaljševati, pa mnogi vedno več časa preživimo zunaj, knjige pa morda postavimo v kot.

Trenutno zvončki in trobentice okrog nas že veselo cvetijo in topli sončni žarki nas vabijo v naravo. Pogosteje se odpravimo na sprehode, morda že na zgodnje kolesarske izlete, še na zadnje smučarske podvige ali pa samo posedimo s prijatelji na soncu ob kakšni kavi.

Na sonce pa se lahko odpravimo tudi s knjigo. V naravi je lahko branje nekoliko oteženo zaradi premočnega vetra, sonca, ki nam sveti v oči, preglasnega ptičjega petja ali množice vseh ostalih, ki lovijo prve sončne žarke. Vendar, če se potrudimo in poiščemo prijetno toplo zavetrno mesto v kakšnem parku ali na bližnjem travniku (seveda ne pozabimo na kakšno odejo, saj so tla še mrzla) je lahko branje knjige v naravi res lepo doživetje. Vse zvoke iz narave lahko uporabimo kot dobro ozadje našega branja, če pa se v knjigo resnično poglobimo lahko vse moteče dejavnike tudi preslišimo. Tako je branje knjig v naravi lahko tudi dobra vaja za ohranjanje koncentracije.

Dnevi bodo vedno daljši in toplejši, torej bo za branje v naravi vedno več priložnosti. Predvsem poleti mnogi uživajo v družbi dobrih knjig na plaži. Če pa ste pristaš branja knjig v zavetju doma pa le uživajte v tem še naprej. Branje dobre knjige je namreč kot potovanje, ne glede na to kje ste.

Kakšne pa so vaše bralne navade, kje oziroma kdaj najraje berete? Veseli bomo, če boste to delili z nami in izpolnili anketo.

Med zadnjimi dodanimi knjigami pa morda najdete kakšno, ki vam bo krajšala prihodne dneve ali večere.

Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket