Buksel priporoča: BRALNICA - Skupnost ljubiteljev knjig

15. april 2017

Buksel priporoča: BRALNICA - Skupnost ljubiteljev knjig

Bralnica je spletna stran, ki združuje ljubitelje knjig in na kateri lahko najdete mnogo zanimivih vsebin.

V prvi vrsti je namenjena predstavitvi dobrih (novih) knjig. Na strani lahko tako najdete opise knjig, ki jih iščete v različnih kategorijah. Objavljene knjige lahko tudi ocenite oziroma komentirate. Ustvarite si lahko svoj seznam priljubljeni ali že prebranih knjig. Vsak lahko na seznam dodaja tudi svoje prebrane knjige in tako sooblikuje podobo Bralnice. Prav tako lahko na Bralnici svoje knjige predstavljajo avtorji, ki se šele uveljavljajo ali prvič predstavljajo svoje knjige.

Na forumu Bralnice vedno potekajo zanimive debate o knjigah, o posameznih avtorjih ter drugih temah, ki se tičejo branja. Poleg foruma pa na Bralnici lahko najdete tudi aktualne članke o knjigah in branju, različne zanimive kvize in pa tudi vsakoletni Bralni izziv.

Bralni izziv je bralna igra v kateri izpolnjuješ naloge zastavljene v izzivu. Vseh nalog je 25, za uspešno opravljen izziv pa lahko izpolniš tudi samo 5 bralnih nalog. Te so namreč razvrščene v kvadrat s 5x5 polji, vsaka naloga pa ima določeno število točk, ki jih dobiš, ko nalogo opraviš. Več o Bralnem izzivu 2017 si lahko preberete tukaj.

Na Bralnici tako lahko najdete veliko idej za branje, saj je na njej predstavljenih res veliko knjig. Mogoče se katera od predstavljenih knjig najde tudi med knjigami, ki se prodajajo ali podarjajo.

Veliko užitkov ob branju in še mnogo bralnih izzivov vam želimo!


Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket