Rezultati ankete: Kje oziroma kdaj najraje berete?

26. april 2017

Rezultati ankete: Kje oziroma kdaj najraje berete?

Predstavljamo vam trenutne rezultate Buksel.net ankete v kateri smo vas spraševali o vašem najljubšem času in lokaciji za branje.

Večina (49 %) vas je odgovorila, da berete vedno in povsod. Torej ste res pravi knjižni molji in po knjigi posežete ne glede na letni čas. Veliko vas knjigo nosi vedno s seboj in jo lahko odprete vedno, ko imate vsaj minutko časa. Knjiga je tako res vaša najboljša prijateljica.

Pričakovano je na drugem mestu, z 21 % vseh glasov, odgovor, da najraje berete poleti na plaži. Poletje je čas dopustov in tudi poležavanja na plaži. Takrat imajo čas, da posežejo po knjigah tudi tisti, ki so v preostalem delu leta prezaposleni z ostalimi opravili. Mnogi čez celo leto pripravljajo seznam in zbirajo knjige, ki jih bodo odnesli s seboj na dopust, kjer jih bodo lahko v miru prebrali. Ne glede na lokacijo dopusta se v tistih dneh, ko se čisto odklopimo od vsakdanjega dela, najlažje posvetimo knjigam. Torej naj bo dopust ob morju, v gorah, v bližini kakšnega jezera, kar doma ali pa na drugem koncu sveta, knjige so zveste spremljevalke mnogih dopustnikov. Verjetno pa branje res najbolj prija ob valovanju morja.

S podobnim številom glasov sledita odgovora, da najraje berete na prvem spomladanskem soncu in v dolgih zimskih večerih doma. Spomladi nas sonce hitro zvabi v naravo in poleg sprehodov je tudi branje na soncu lahko zelo blagodejno. Dolgi zimski večeri pa so tudi kot nalašč za krajšanje seznama knjig, ki jih želimo prebrati. Pozimi namreč več časa kot v preostalem letu preživimo doma v objemu toplih stanovanj.

Očitno pa je za branje najmanj popularna jesen, kljub temu, da se takrat gozdovi oblečejo v čudovite barve in nas ti prav tako kot spomladansko sonce vlečejo ven. Je pa jeseni vreme še najmanj predvidljivo in res si ne želimo, da bi med branjem začelo deževati in bi se nam zmočila knjiga, kajne?

Anketo lahko izpolnjujete še naprej in morda se rezultati še spremenijo.

Želimo vam, da v branju uživate ne glede na to kdaj oziroma kje vzamete knjigo v roke!


Za naslednje bralne izzive ali za zalogo knjig, ki jih boste vzeli s seboj na dopust, pa lahko pobrskate med najnovejšimi knjigami na www.buksel.net!


Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket