Film, ki ga nočeš zamuditi: "Gora med nama (The Mountain Between us)

26. marec 2018

Film, ki ga nočeš zamuditi:

Oskarjevka Kate Winslet in Idris Elba tokrat nastopata v pustolovski romantični drami o dveh neznancih, ki po strmoglavljenju letala ranjena obtičita sredi zasnežene gorske divjine. Film je posnet po istoimenskem romanu avtorja Charlesa Martina, ki nam prikaže zgodbo o preživetju.

Posnetih je bilo že kar nekaj filmov na temo preživetja v gorah po takšnih in drugačnih nesrečah, ampak Gora med nama je pustila poseben pečat pri meni. Res je, da se zima poslavlja, diši že po pomladi, vendar v visokogorju je še veliko snega in ob gledanju filma se z lahkoto z mislimi preselimo tja. Zgodba se dogaja v visokogorju ameriške zvezne države Utah, večino filma pa so posneli v Kanadi na meji med provincama Alberta in Britanska Kolumbija.

Običajno knjige po ogledu filma nočemo brati ali obratno, ker nekako še vedno velja, da so knjige boljše. Danes vam ponujam, da presodite, kako je v tem primeru.

Ko je naše življenje odvisno od popolnega neznanca
Ben in Ashley sta popolna neznanca, ki najameta majhno zasebno letalo, potem ko jima zaradi slabega vremena odpovejo let. Privlačni novinarki se mudi domov na lastno poroko, skrbnemu kirurgu pa k pacientom in napovedanim operacijam. Toda njuno letalo strmoglavi v gorah. Pilot umre in edina potnika, ki sta se spoznala šele pred slabimi štirimi urami v čakalnici letališča, obtičita sredi zasnežene divjine. Ashley se zaradi hudega zloma stegnenice ne more premikati in je popolnoma odvisna od Bena, a dolgi dnevi brezupa terjajo svoj davek in načnejo Benove nezaceljene čustvene rane. Ben skrbi za ranjeno Ashley in ostane ob njej, čeprav ju nihče ne išče, med tem pa na snemalni napravi pušča ganljiva sporočila za svojo odtujeno ženo. Nazadnje se morata poškodovana in izgubljena odpraviti na tvegano pot, ki ju bo za vedno spremenila ter na dan naplavila njune najgloblje strahove in najiskrenejša čustva.

Odlomki iz filma

Ali boste najprej prebrali knjigo ali si ogledali film?
Sama sem tokrat začela pri filmu, ni me pustil ravnodušne in resnično me zanima, kako bo s knjigo. Je že kdo "preizkusil" obe stvari?

Uživajte ob gledanju filma ali branju knjige in ko boste karkoli od tega naredili, nam zaupajte svojo zgodbo.

Pa en Bukslov pozdrav :)
Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket