Uporaba začimb in otroci

3. april 2018

Uporaba začimb in otroci

Nova knjiga projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, avtoric Sabine Topolovec in Sanje Lončar, z naslovom Zdravilna moč začimb za otroke, nas poučita o varni in pravilni uporabi začimb za krepitev zdravja otrok.

V novem priročniku boste našli veliko odgovorov na vprašanja, ki si jih najbrž že dolgo zastavljate. Katere začimbe lahko ponudite že dojenčku, katere pa so primerne za starejše otroke? Kako lahko začimbe pomagajo pri težavah, kot so alergije, pogosta prehladna obolenja, driska, zaprtje, težave z zajedavci in glivicami? Bi se lahko ob pomoči začimb izognili antibiotikom, ki jih otroci tako pogosto prejemajo? Kako z začimbami uravnavati raven sladkorja v krvi, čeprav otroci uživajo hrano z visokim glikemičnim indeksom? bi lahko namesto dragih prehranskih dopolnil in superživil uporabili kar začimbe? Kako so lahko te lahko v pomoč pri umskem razvoju, krepitvi koncentracije in povečanju miselnih zmogljivosti?

Prepričana sem, da vas bo knjiga spodbudila, da v prehrano vključite še več začimb oziroma jih sploh začnete uporabljati. Dodanih je tudi nekaj receptov najbolj priljubljenih otroških jedi z ustrezno kombinacijo začimb.

Začinite si življenje in prijeten začetek tedna želim.

Tvoj Buksel :) Arhiv objav

Komentiraj prispevek


Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket