Anketa

Kdaj oz. kje najraje berete knjige?
Oddaj glas Arhiv anket

Kako je buksel nastal?

Pozdravljeni.

Pred časom se mi je v neki zaprašeni ljubljanski kleti porodila ideja, da stare knjige niso samo za na grmado. Da, bi se morda še vedno našel človek, ki bi kljub računalnikom, prenosnikom, tablicam, bralnikom, čitalnikom, mobilnikom, zvočnim knjigam rad prijel v roke kakšno knjigo, jo pogledal, povohal, morda celo prebral. In v tisti kleti je bilo ogromno knjig, ki so čakale takšne ljudi, vendar niso našle poti do njih.

Zato sem se odločil, da morajo te knjige priti do ljudi, ki so pozabili nanje in so raje pred svojimi računalniki, prenosniki, tablicami, bralniki in mobilniki. Tako je dozorela ideja o tej spletni strani, kjer bi lahko vsakdo poiskal knjigo, ki jo potrebuje, ali jo že dolgo časa išče, oziroma pomagal poiskati nove lastnike tistim knjigam, ki jih ne potrebuje več.

In bukselj bi bil, če ideje ne bi realiziral. Zato sem jo. In, da ne bi bil kdo užaljen, ko pride na to spletno stran, "buksel", ni mišljen kot žaljivka, ki bi ciljala na obiskovalce. Zato sem jo raje zaključili z .net, kajti če bi imela slovensko pripono .si, bi si res še kdo lahko domišljal, da je bukselj. Beseda buksel je bila izbrana po premisleku, zaradi več razlogov: ima rahlo provokativen zven, nahaja se na začetku abecede, hkrati pa jo lahko obravnavamo tudi kot fonetično skovanko angleških besed "book" in "sell", če bo kdaj stran posegala preko slovenskih jezikovnih meja. Vse to z namenom, da si jo lažje zapomnimo.

Želim vam prijeten obisk na naših straneh in veliko prebranih knjig.


Nikola Vukašinović
ustanovitelj spletne strani buksel.net


Tehnična izvedba:

vorkum, računalniško programiranje in grafično oblikovanje, d.o.o.
ulica bratov Kastelic 6,
1291 Škofljica

t: 041/224-254
e: [email protected]
facebook, twitter