Pogosta vprašanja

Kaj je buksel.net?
Buksel je spletna stran za izmenjavo knjig. Če želite kakšno knjigo podariti, prodati ali samo posoditi je to pravi naslov za vas. Prav tako, če bi radi ugodno prišli do rabljenih učbenikov, ali vam dišijo rabljene knjige.

Komu je stran namenjena?
Stran je namenjena vsem, ki bi svoje knjige delili z drugimi. Poudarek je na rabljenih knjigah, učbenikih in drugem tiskanem gradivu, ki bi ga radi delili še s kom. 

Ali lahko kdor koli naloži knjigo?
Vsakdo, ki se prijavi v sistem lahko objavi ponudbo za knjigo, če le izpolni najnujnejše podatke o knjigi. 

Ali je storitev brezplačna?
Za fizične osebe je storitev brezplačna, medtem ko naj nas podjetja, ki bi želela na strani predstaviti svojo ponudbo, osebno kontaktirajo, da se dogovorimo pod kakšnimi pogoji bi to potekalo.

Na kak način lahko ponudim knjigo?
Knjigo lahko delite z ostalimi na različne načine. Lahko jo podarite, prodate ali zamenjate za kakšno drugo.

Kako me lahko ljudje kontaktirajo?
Povpraševalci vas bodo lahko kontaktirali preko spletnega obrazca. V primeru, da boste v svojih uporabniških nastavitvah izrecno dovolili, bo (prijavljenim) povpraševalcem na voljo tudi vaš elektronski naslov ali telefonska številka. 

Kako lahko naložim knjigo?
Knjigo je zelo enostavno naložiti. Morate se le prijaviti v sistem in izpolniti obrazec za vnos knjige, ki je dostopen z začetne strani.

Rada bi objavila večje število knjig, vendar je postopek zamuden. Mi lahko pomagate?
Seveda. Po elektronski pošti nam pošljite seznam knjig za objavo (npr. v Excel datoteki) in bomo mi poskrbeli za vnos v sistem. Vseeno priporočamo, da knjige opišete v vseh podrobnostih. Prav tako je potrebna ena fotografija vsake knjige.

Na strani sem zasledil nagrade. Kako jih lahko dobim?
Nagrade se podeljujejo avtomatsko in sicer na podlagi števila knjig, ki ste jih dodali v svojo ponudbo. Nagrade se podeljujejo tudi na podlagi števila uspešnih transakcij med ponudnikom in povpraševalci.

Spominjam se uporabniškega imena, vendar ne vem kakšno je geslo. Kaj sedaj?
Na strani "Prijava", lahko levo spodaj kliknete na povezavo za ponastavitev vašega gesla. Sistem vam bo generiral novo geslo in vam ga poslal na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob registraciji.

Pozabil/a sem uporabniško ime. Kaj naj storim?
Če ste pozabili uporabniško ime in še veste geslo, se lahko še vedno prijavite z kombinacijo elektronskega naslova in gesla. Lahko pa nas v vsakem primeru kontaktirate in vam bomo povedali vaše pozabljeno uporabniško ime.

Katere podatke o meni hranite in kdo vse jih lahko vidi?
O vas hranimo samo tiste podatke, ki ste jih vnesli v vaš uporabniški profil. Podatki so dostopni urednikom spletne strani buksel.net, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. V primeru, da ponujate kakšno knjigo, je ob knjigi javno viden vaš vzdevek, med tem ko so vaši kontaktni podatki vidni samo prijavljenim uporabnikom.

Kaj naj storim, če ne želim več sodelovati na portalu?
V primeru, da storitev portala buksel.net ne potrebujete več, priporočamo, da profil vseeno obdržite, če ga boste še kdaj potrebovali. 

Ali lahko zaprem svoj račun na Buksel.net?
V kolikor zaradi kakršnih koli razlogov želite nepovratni izbris profila, nas prosimo, kontaktirajte po elektronski pošti in poskrbeli bomo za izbris. Uporabniško ime, ki ste ga imeli, bo po izbrisu lahko registriral nek drugi uporabnik. 

Imam težavo, ki je ni na tem seznamu, kako lahko dobim pomoč?
V tem primeru predlagamo, da nas čim prej kontaktirate in vam bomo pomagali rešiti vašo težavo.